Gambling: cum să câștigi la Blakjack

Ce este Blackjackul și cum găsim strategia câștigătoare de joc?

Blackjackul este de departe cel mai popular joc de masă. Distractiv și ușor de învățat, blackjackul este disponibil în orice cazino online sau offline și oferă jucătorilor cele mai bune șanse de câștiguri mari.

Nu numai că este ușor să înveți regulile jocului de Blackjack, dar este la fel de ușor să găsești strategia optimă pentru a avea cele mai bune șanse de câștig. Nu-ți face griji dacă nu ești fan al statisticilor complexe sau al calculelor alambicate, în cele ce urmează vom încerca să simplificăm explicațiile astfel încât, la final, tu să ai noțiunile de bază din blackjack.

Ai fost vreodată tentat să intri într-un joc însă din cauza multitudinii de reguli și nuanțe să renunți? Un exemplu ar putea fi Monopoly. Blackjack, în schimb, necesită doar câteva minute pentru învățarea regulilor. Simplitatea sa îți permite să te concentrezi pe accentuarea abilităților de strategie și, mai important, să te distrezi fără să fii încordat asupra jocului.

Blackjack – un avantaj scăzut pentru casă

Cu toții am auzit probabil, la un moment dat, expresia „Vegas nu a fost construit pe câștigători”. Credința generală este că regulile sunt făcute astfel încât întotdeauna cazinoul să aibă un avantaj matematic pe termen lung, deși există din când în când câștigători la jocurile de cazino.

Adevărul este undeva la mijloc, cazinoul nu este întotdeauna avantajat, însă, pentru a putea funcționa, este nevoie să aibă încasări, deci unii oameni, inevitabil, vor pierde. Motivul pentru care mulți oameni iubesc blackjackul este că are unul dintre cele mai mici avantaje ale casei. Acest lucru înseamnă că vei avea cele mai bune șanse de de câștig alegând black jack-ul din toată oferta cazinoului.

Marjă casei la blackjack variază în funcție de strategia aleasă. Dacă urmezi o strategie de bază poți reduce avantajul casei la mai puțin de 1%! Sună bine, nu?

Variații de Blackjack

Nu toate jocurile sunt la fel. Asemenea pokerului, blackjackul poate fi întâlnit în mai multe variante. Când te decizi pentru prima dată de o masă de blackjack (sau accesezi un cazino online), vei vedea o pancartă sau un semn cu setul specific de reguli pentru acea masă. Există o mulțime de moduri diferite în care cazinoul poate alege să ruleze jocul de blackjack și este important să știi care sunt acestea, astfel încât să poți alege masa care se potrivește cel mai bine stilului și preferințelor tale. Aceste variații ale regulilor pot afecta modul în care jocul se desfășoară, viteza de joc și, cel mai important, avantajul cazinoului.

Numărul de punți în joc

Cele două opțiuni principale pe care le ai sunt blackjackul cu o singură punte și blackjackul cu mai multe punți. Marja casei va fi puțin mai mare în blackjack cu o singură punte și, prin urmare, această variantă nu este oferită în multe cazinouri.

Cele mai frecvente tipuri de Blackjack sunt: Blackjack Vegas Strip, Blackjack-ul din Atlantic City și Blackjack european.

După cum probabil ai ghicit, numele acestor variante se referă la locul în care sunt jucate. Vegas Strip, de exemplu, este în general principala variantă utilizată de majoritatea cazinourilor din Las Vegas. Cu Toate acestea, cazinourile online oferă, de regulă, o gamă mare de opțiuni, indiferent de localizarea geografică.

Plata câștigurilor Blackjack

Acesta este cu siguranță unul dintre lucrurile la care trebuie să fii atent. Cazinourile vor plăti blackjack-urile la o rată de 3: 2 sau 6: 5. Ce înseamnă asta? Să ne uităm la un exemplu și la modul în care acest lucru te va afecta.

Luăm drept exemplu 2 cazinouri (A și B). Ai la dispoziție 10$.

Cazinoul A plătește 3: 2 și Cazinoul B plătește 6: 5.

În cazinoul A, vei fi plătit 15 USD pentru mâna câștigătoare.

În cazinoul B, vei fi plătit 12 USD pentru mâna câștigătoare.

Nu te lăsa păcălit de promisiuni nefundamentate, acordă atenție deosebită regulamentului de plată deoarece acesta este aspectul care îți va influența câștigurile.

Variante ale jocului de Blackjack

Nu numai că există diferite variații ale regulilor de bază, dar există și variante diferite ale jocului propriu-zis. Majoritatea celor la care ne referim în acest articol se referă la blackjack ul standard, dar este important să știi că există și alte variante. Jucătorii împătimiți încă adoră aceste jocuri, deoarece au la dispoziție oferă șansa de a câștiga jackpot-uri mari comparativ cu pariul standard. Câteva variante sunt: Blackjack Double Exposure, Blackjack Switch, Blackjack progresiv etc.

Strategia de bază la jocul de Blackjack

Așa cum am menționat anterior, blackjackul poate fi jucat prin adoptarea unei strategii bazate pe probabilități și pe anumite calcule matematice. Nu-ți face griji, nu este nevoie să-ți bați tu capul cu calcule complicate, au făcut-o alții înaintea ta. Tot ce trebuie să faci este să înțelegi jocul și să aplici câteva reguli simple.

De îndată ce cărțile ajung la tine și dealerul o carte, trebuie să faci prima alegere. Într-un joc de blackjack, asta înseamnă că trebuie să alegi una dintre aceste opțiuni:

  • Stand
  • Hit
  • Double
  • Split
  • Surrender

Te-ai întrebat vreodată de ce strategia de bază a blackjackului este considerată cea mai bună modalitate de a câștiga? Pentru că folosește logica de bază.

Strategia de bază pentru a câștiga la blackjack nu are nicio legătură cu concepte precum numărarea cărților sau oricare dintre acele trucuri pe care unii jucători le adoptă.

O abordare conservatoare: Câștigă pas cu pas

Nu juca partide cu mize mari decât dacă te simți pregătit pentru ele și ai suficienți bani de cheltuit pentru jocuri online.

Ține cont de faptul că jocurile cu mize foarte mari sunt potrivite pentru jucătorii experimentați, iar dacă ești începător, mai mult ca sigur vei ajunge să pierzi sume importante de bani. Cel mai bun mod de a juca blackjack este să începi cu ceea ce se poate numi o abordare conservatoare.

Așa cum sugerează multe strategii de blackjack, ar trebui să mărești miza doar atunci când lucrurile merg bine și potențialele pierderi sunt compensate de banii câștigați deja, nu de cei pe care i-ai putea câștiga dacă vei avea noroc în jocurile următoare.