Poker: Cum să joci poker

Top 9 ponturi pentru a deveni un jucător de poker mai bun

Te chinui să obții un profit decent la mesele de poker? Rezultatele tale sunt medii?

Nu ești singurul în această situație! Cu toții am fost în acest stadiu, important este să reușești să-l depășești!

Adesea însă doar câteva mici ajustări ale strategiei pot transforma jocul tău de la mediocru la uimitor – de la câștiguri insignifiante la marele premiu.

În acest articol, îți voi oferi câteva ponturi simple dar eficiente, pentru ca tu să duci jocul la un alt nivel!

1. Nu te lăsa intimidat de alți jucători de poker

Nu contează cât de nou ești în lumea pokerului, niciodată nu te lăsa intimidat de ceilalți jucători de la masă. A fi speriat nu numai că îți strică buna dispoziție, dar poate fi cauza unui eșec total al jocului. Chiar dacă pare greu de crezut, la masa de poker există și alți jucători la început de drum, cum este foarte posibil să existe inclusiv jucători slabi.

Principala diferență între jucători este dată de atitudine. Atitudinea față de joc, față de câștig, dar mai ales atitudinea față de ceilalți jucători face diferența între eșec și succes. Așadar, indiferent de cât de bine joci sau ce șanse de câștig ai, nu te lăsa intimidat.

2. Acceptă faptul că uneori vei pierde

Gândește-te la poker ca la o drumeție de urcușuri și coborâșuri. Sesiunile individuale pe care le joci acasă, online, contribuie la câștigurile și pierderile ulterioare, important este să fii conștient că dincolo de strategii, pokerul este până la urmă un joc de noroc. Chiar și cei mai buni jucători de poker pierd turnee. Este absolut normal. Concentrează-te în schimb să iei decizii bune și bucură-te de joc.

3. Fii dispus să faci o pauză

Uneori avem o zi proastă, sau poate norocul nu e de partea noastră. Dacă simți că ai un nivel de concentrare scăzut care îți afectează jocul, fii dispus să faci o pauză. Implică-te într-o activitate care te va ajuta să te deconectezi de la joc, astfel încât să te poți reseta înainte de a te așeza din nou la masă. Emoțiile tale joacă un rol crucial în luarea deciziilor deci fii blând cu tine și gestionează-le cât mai bine.

4. Fă diferența dintre pokerul pe bani reali și cel de plăcere

Oricât de bine joci poker seara cu prietenii acasă, este posibil să observi că performanțele tale scad atunci când participi la un turneu pe bani reali. De ce? Motivele sunt diverse: oponenții pot fi mai bine pregătiți, sau presiunea jocului îți poate altera puterea de concentrare. Este normal, însă este foarte important să fii conștient de acest lucru atunci când decizi să începi jocul, astfel încât să eviți pierderile financiare.

5. Joacă pokerul pe care îl cunoști

Dacă joci poker într-un cazinou, este ușor să găsești un joc cu care ești familiar. Toată lumea știe să joace Texas holdem online, joc devenit extrem de popular odată cu expansiunea jocurilor de noroc pe Internet, astfel încât în orice cazino terestru te-ai afla, cu siguranță vei avea la dispoziție și această variantă.

Alege varianta de poker pe care o stăpânești cel mai bine, asigură-te că ai înțeles corect regulile. Adoptă o strategie și ține-te de ea.

6. Nu arăta cărțile tale altor jucători

Este relativ simplu să dezvălui accidental celorlalți jucători de la masă cărțile tale atunci când jucați poker. Aceasta este una dintre cele mai mari erori care de multe ori aduce cu sine și pierderi financiare. Cum poți să eviți această greșeală? Fiind atent în permanență!

În timpul jocului nu este neapărat nevoie să ridici cărțile de pe masă. Tot ce trebuie să faci atunci când te uiți la cărțile tale este să pliezi colțurile suficient cât să vezi tipul cărții. Reține, niciodată nu trebuie să oferi informații gratuite despre mâna ta la masa de poker.

7. Fii atent la consumul de alcool

În cele mai multe camerele de poker se oferă băuturi gratuite din partea cazinoului. Ar trebui să fii foarte precaut și să consumi băuturi cu moderație. Iată de ce: dacă joci sloturi, probabil că vei pierde sau câștiga banii, indiferent de starea în care te afli. Singura decizie pe care o poți lua la un slot machine este dacă joci și ce sumă pariezi. La poker situația este mult mai diferită. Deciziile pe care le iei vor influența modul în care joci și, implicit, câștigurile sau pierderile financiare. O cantitate mare de alcool te poate face incapabil de a lua decizii corecte, ceea ce va duce la pierderea jocului.

8. Adoptă o strategie coerentă

Un alt element important pentru a deveni un jucător excelent de poker (și poate unul dintre cele mai importante sfaturi de poker pe care ar trebui să le cunoști) este aplicarea consecventă a unei strategii câștigătoare.

Nu este recomandat să schimbi brusc strategia în timpul meciului doar pentru că te-ai răzgândit. Toată experiența acumulată îți va dicta modul corect în care trebuie să abordezi jocul pentru a fi profitabil. Fiecare mână contează, astfel că e nevoie să fii consecvent în decizii.

Ține cont de faptul că jucătorii de poker de elită aplică aceeași strategie câștigătoare de nenumărate ori, indiferent de ce simt sau care au fost rezultatele lor recente. Diferența dintre jucătorii de elită și cei medii mari nu este atât de mare pe cât s-ar putea crede.

Adesea, câteva mici ajustări în strategia cu care abordezi un joc pot face o diferență enormă. Implicarea emoțională poate aduce o mulțime de dezavantaje. În momentul în care ajungi să te raportezi la jocul de poker într-o manieră rece, detașată, matematică, îți vei maximiza semnificativ șansele de câștig.