Articol despre Gambling

Ce înseamnă flop în poker?

Termenul de flop se referă la cele 3 cărți pe care dealer-ul le pune cu fața în sus pe masa de joc. Aceste 3 cărți sunt comune tuturor jucătorilor. Înainte de a intra în reguli de joc mai detaliate, dă-mi voie să-ți dau câteva lămuriri generale.

Conceptul de flop îl întâlnim originar în Texas Holdem, poate cea mai ușoară și populară variantă de poker.

Fiecare jucător primește câte 2 cărți, cu fața în jos. Această etapă este numită pre-flop. În cele ce urmează, dealer-ul pune pe masa de joc 3 cărți cu fața în sus, comune tuturor jucătorilor. Aceasta este etapa numită flop. Cele 2 cărți primite ințial, împreună cu cele 3 de pe masă puse cu fața în sus, formează mâna de 5 cărți cu care se va juca varianta de poker Texas Holdem.

După distribuirea celor 3 cărți comune, dealer-ul poate trece la mișcările Turn și River, care reprezintă împărțirea pe rând a 2 cărți suplimentare.

Ce e bine să știm?

  • Asigură-te că îți sunt clare cele mai bune combinații de cărți (numite și mâini de start), cât și cele mai puțin favorabile.
  • După ce ai învățat regulile de bază ale jocului Texas Holdem, asigură-te ca înțelegi modul în care poziția ta la masă influențeaza jocul, implicit și șansele tale de câștig.
  • Indiferent de nivelul la care joci sau de miza pusă pe masă, este întotdeauna recomandabil să urmezi regulile de atitudine și etichetele generale ale jocului de poker.